TOMISTHECAT.RO – BLOG TOMIS THE CAT
TOT CE FACI PENTRU TINE, PIERE ODATĂ CU TINE… TOT CE FACI PENTRU ALȚII… RĂMÂNE!

EUROPARLAMENTARUL VIORICA DĂNCILĂ A CERUT SPRIJIN ÎN PLENUL PARLAMENTULUI EUROPEAN PENTRU FAMILIA BODNARIU DIN NORVEGIA

VIORICA VASILICA DANCILA - EUROPARLAMENTAR - PARLAMENTUL EUROPEAN

Eurodeputatul Viorica Vasilica Dăncilă, liderul delegației PSD din Parlamentul European, a solicitat, în plenul Parlamentului European, „transparență” din partea autorităților norvegiene, în cazul familiei Bodnariu.

De asemenea, Viorica Dăncilă a reînnoit apelul către eurodeputați și instituțiile europene, de a oferi sprijin familiei Bodnariu.

Iată care a fost luarea de poziție a europarlamentarului Viorica Dăncilă:

„Opinia publică românească, precum și presa din România, și-au exprimat în mod repetat îngrijorarea, în ultimele luni, cu privire la soarta familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost luați de la părinți de către serviciile de protecție specializate, din Norvegia. Motivele deciziei autorităților norvegiene sunt neclare. Până la acest moment, nu există informații oficiale, fără echivoc, privind motivația acestei acțiuni.

Lipsa de informații vine din lipsa de transparență a autorităților norvegiene, care nu oferă datele solicitate nici presei și nici familiei Bodnariu. Grupul eurodeputaților S&D din România a adus această situație la cunoștința președintelui Parlamentului European și a comisarului european pentru politici de vecinătate.

Deși Norvegia nu este un stat membru al Uniunii Europene, Marius Bodnariu, tatăl copiilor, este cetățean al Uniunii Europene și consider că este important ca acesta și familia sa să fie protejați de normele și instituțiile europene, dincolo de eforturile pe care le fac autoritățile din România.

Fac și aici apel către colegii eurodeputați să sprijine solicitările adresate de noi pentru o implicare directă a reprezentanților instituțiilor europene in clarificarea acestei situații, în beneficiul celor cinci copii ai familiei Bodnariu”.

SURSA:

http://www.dcnews.ro/cazul-bodnariu-in-parlamentul-european-ce-se-cere-autorita-ilor-norvegiene_495122.html

COPIII FAMILIEI MARIUS SI RUTH BODNARIU DIN NORVEGIA

No Responses to “EUROPARLAMENTARUL VIORICA DĂNCILĂ A CERUT SPRIJIN ÎN PLENUL PARLAMENTULUI EUROPEAN PENTRU FAMILIA BODNARIU DIN NORVEGIA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *