referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 01
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 02
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 03
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 04
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 05
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 06
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 07
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 08
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 09
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 10
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 11
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 12
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 13
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 14
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 15
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 16
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 17
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 18
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 19
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 20
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 21
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 22
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 23
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 24
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 25
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 26
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 27
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 28
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 29
referendum pentru definire clara casatorie in constitutie 30
previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

PNL SFIDEAZĂ 3 MILIOANE DE ROMÂNI: CĂSĂTORIA ESTE ÎNTRE UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE DAR FAMILIA NU SE ÎNTEMEIAZĂ EXCLUSIV PE CĂSĂTORIE

Chiar dacă au fost îndeplinite formalitățile legale pentru organizarea unui referendum privind modificarea Constituției, acest lucru întârzie să fie pus în aplicare. Inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției se află la Comisia juridică a Camerei Deputaților și, după ce va primi un raport, va fi trimisă în plen. Parlamentarii au decis ca Senatul să fie camera decizională în acest caz.

În acest timp, liberalii au depus un amendament prin care elimină condiția întemeierii familiei pe căsătorie, dar păstrează obligativitatea încheierii căsătoriei exclusiv între UN BĂRBAT și O FEMEIE.

Potrivit amendamentului depus de PNL, liberalii vor ca articolul 48 alineatul 1 din Constituție să se modifice și să se completeze, având următorul cuprins:

”Familia are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului, prin măsuri economice și sociale, INCLUSIV prin încheierea căsătoriei. Căsătoria este uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie, având la bază egalitatea între soți, dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, scrie News.ro

”Noțiunea de familie are un cuprins mult mai larg din perspectivă juridică decât simpla cuprindere a noțiunii de căsătorie. Față de aceste aspecte, am considerat că este necesară distincția între noțiunea de «familie» și cea de «căsătorie». Practic, dorim ca în Constituție să fie precizată ocrotirea noțiunii de familie, chestiune care la ora aceasta este reglementată doar într-un act subsecvent Constituției, respectiv în Codul civil”, a explicat pentru sursa citată, deputatul PNL Gabriel Andronache, unul dintre inițiatorii amendamentului.

Deputatul liberal a arătat că amendamentul depus de PNL ar permite legalizarea parteneriatului civil, ceea ce nu ar fi posibil dacă legea fundamentală ar fi modificată în sensul strict cerut de Coaliția pentru Familie.

”Propunerea inițială ar genera un text constituțional ultraconservator, este evident lucrul acesta, pe când propunerea noastră permite și o abordare modernă din perspectiva ultimelor generații de drepturi ale omului. Și la ora aceasta Codul Civil ar permite adoptarea unei reglementări în materia parteneriatului civil, care se referă atât la persoane heterosexuale, cât și la eventuale minorități sexuale. Textul propus de noi nu împiedică adoptarea unor astfel de reglementări subsecvente. Am păstrat intenția inițiatorilor proiectului de revizuire a Constituției ca instituția căsătoriei să fie uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie”, a mai declarat Gabriel Andronache.

Coaliția pentru Familie solicită înlocuirea în art. 48, din Constituția României, a termenului „soți” cu sintagma „bărbat și femeie”, așa încât alineatul 1 al art. 48 să aibă în viitor următoarea formulare:

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între UN BĂRBAT și O FEMEIE, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

SURSA:

http://www.activenews.ro/stiri-social/PNL-SFIDEAZA-3-milioane-de-romani-Casatoria-este-intre-un-barbat-si-o-femeie-dar-familia-NU-se-intemeiaza-exclusiv-pe-casatorie-.-Se-doreste-legalizarea-parteneriatului-civil-141460

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!